У уторак, 16. маја ученици IV-3 одељења, са учитељицом Иреном Бијелић, учествовали су у Међународном истраживању TIMSS (Trends in International Mathematics and Science Study) – Међународно испитивање постигнућа ученика и поучавања у математици и природним наукама.

Република Србија је једна од 60 држава која учествује у TIMSS 2023, а наша школа је једна од узоркованих школа где је једно одељење четвртог разреда изабрано да учествује у процени. Ученици су решавали TIMSS тест постигнућа као и Упитник за ученике, док су родитељи тестираних ученика попуњавали онлајн Упитник о раном учењу. Упитник су попуњавале и директорка Весна Чолић, као и учитељица Ирена Бијелић.

Носилац истраживања: Међународна асоцијација за евалуацију образовних постигнућа (The International Association for the Evaluation of Educational Achievement – IEA). Ова асоцијација окупља различите научноистраживачке институције и владине институције широм света које реализују TIMSS истраживање у националним оквирима.

Испитивање су спровеле и пратиле Милица Јочић, координатор и Крунислава Шупић, администратор, док су представници Завода за вредновање квалитета образовања и васпитања надгледали успешност тестирања.